Banen en bijbanen in Duitsland

Vacatures en werken in Duitsland

Marktplaats
22. Feb 2024
343 bekeken
Banen en bijbanen in Duitsland

Wist je dat je op onze website ook vacatures kunt plaatsen? Wij zijn namelijk op zoek naar uitzendbureaus en bedrijven die (net) over de grens werken. Of werkzaam zijn in de EUREGIO. Die mogen namelijk (voorlopgi) geheel gratis werven.

Want wij zijn gericht op het samenbrengen van vraag en aanbod in Nederland en Duitsland. Naast producten en diensten hoort daar ook bij vacatures.

 

EUREGIO


Wat is de EUREGIO eigenlijk? Woon je niet dicht bij de grens dan zul je er niet snel van gehoord hebben. Maar het is een organtisatie die de samenwerking tussen Nederland en Duitsland wil bevorderen. Om uiteindelijk de economie, levenskwaliteit te verhogen en de integratie te verbeteren. Daar profiteren we allemaal van toch. Want hoe vaak gaan we niet even over de grens goedkoop tanken of boodschappen doen? Onze Duitse buren doen dat andersom ook. Vooral op zondag als er veel winkels dicht zijn is het gezellig shoppen in Nederland waar juist de supermarkten en andere winkels open zijn. Win en win!

Precies uit deze gedachte in onze website ontstaan; samenbrengen van vraag en aanbod in de grensregio.

euregio

Wil je meer weten? Volg dan deze hyperlink.

https://www.euregio.eu/

 

Vacatures in Duitsland

Ter zake. Zoek je werk net over de grens? Dan is er genoeg te doen! Voor Nederlandser die in Duitsland een baan of bijbaantje zoeken. En natuurlijk ook voor Duitsers in Nederlands. Met name in de logistiek en in de buurt van Bocholt, Kleve, Emmerich en 's-Heerenberg wordt regelmatig personeel gezocht. Het is daar een economisch knooppunt die ondersteund wordt door de bovengenoemde EUREGIO.

Waar kun je zoeken naar een leuke baan of bijbaan?

Wij hebben een paar leuke links verzameld die je hieronder kunt bekijken.

  • Arbeitsagentur Kleve: Dit is de Duitse equivalent van het UWV in Nederland. Ze bieden een breed scala aan diensten, waaronder het helpen van werkzoekenden bij het vinden van werk en het verstrekken van informatie over arbeidsmarkttrends en kansen.
  • Randstad Bocholt: Randstad is een internationaal uitzendbureau dat ook vestigingen heeft in Duitsland, waaronder in Bocholt. Ze bieden tijdelijke en vaste banen in diverse sectoren, evenals loopbaanadvies en trainingen.
  • Indeed Niederrhein: Deze heeft een ruim aanbod en over heel Duitsland
  • Stellenangebot Emmerich: wist je dat vacatures vrij vertaald in het Duitse Stellenangebit is?
  • Stepstone.de Emmerich: ook hier kun je vrij makkelijk allerlei vacatures zoeken en vinden, probeer eens!

Zoek je een bijbaan? Dan zul je de boer op moeten en solliciteren :-)

Belasting?

Wanneer je in Duitsland werkt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de belastingregels en financiële aspecten. Duitsland heeft zijn eigen belastingstelsel en sociale zekerheidsstelsel, dat enigszins kan verschillen van dat in Nederland. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  • Inkomstenbelasting: Net als in Nederland betaal je in Duitsland inkomstenbelasting over je salaris. Het belastingtarief is progressief en kan variëren afhankelijk van je inkomen. Zorg ervoor dat je je bewust bent van de belastingtarieven en eventuele aftrekposten waar je mogelijk recht op hebt.
  • Sociale Zekerheidsbijdragen: In Duitsland zijn er verschillende sociale zekerheidsbijdragen die worden ingehouden op je salaris, zoals bijdragen voor pensioen, ziektekostenverzekering en werkloosheidsverzekering. Deze bijdragen worden automatisch ingehouden door je werkgever.
  • Belastingaangifte: Als je in Duitsland werkt, moet je mogelijk een belastingaangifte indienen. Dit kan afhangen van verschillende factoren, zoals je inkomen, fiscale status en eventuele aftrekposten. Het is verstandig om advies in te winnen bij een belastingadviseur of accountant om ervoor te zorgen dat je belastingaangifte correct wordt ingediend.
  • Internationale Belastingverdragen: Nederland en Duitsland hebben een belastingverdrag gesloten om dubbele belastingheffing te voorkomen voor mensen die in beide landen werken. Dit verdrag bevat regels over welk land belasting mag heffen over welk inkomen. Het is raadzaam om je te verdiepen in deze verdragen om te begrijpen hoe ze van toepassing zijn op jouw situatie.

Het is belangrijk om je goed te laten informeren over de belastingregels en financiële aspecten voordat je aan het werk gaat in Duitsland. Door je bewust te zijn van je fiscale verplichtingen en rechten, kun je problemen voorkomen en ervoor zorgen dat je financiën op orde zijn tijdens je verblijf in Duitsland. Maar wees ook niet te bang! Er werken heel veel Nederlanders uit de grensregio in Duitsland, en ook andersom trouwens.

 

Wat zijn jouw ervaringen met werken in Duitsland?

Laat het ons weten en reageer hieronder!

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Op dit bericht zijn nog geen reacties geschreven, jij kan de eerste zijn

Schrijf nieuwe reactie

Je moet ingelogd zijn om te reageren. Log in
Categorieën
Shoppen
Shoppen in Duitsland
Marktplaats
Artikelen die jou verder helpen met maken en plaatsen van advertenties
Auto
Deze categorie rangschikt alles wat met auto's te maken heeft. Occasion kopen in Duitsland of gewoon een auto importeren.
Diversen
Blog categorie over diverse onderwerpen
Recente reacties
Dat producten in Nederland een Nederlands etiket moet hebben...
Waarom zijn veel producten goe...