Camper kopen

Dan moet je de dagwaarde berekenen

Auto
29. Aug 2023
778 bekeken
Camper kopen

Marktplaats voor campers

Natuurlijk hoef je een camper niet via of bij een camper dealer te kopen. Je kunt op verschillende camper marktplaatsen ook kijken naar tweedehands campers. Deze zijn natuurlijk wel gebruik, maar dat is niet erg. Je kunt altijd de geschiedenis van een camper inzien. Dat kan via het camper kenteken eenvoudig online. En net zoals met auto’s en motoren is het bij een camper ook zo, ga altijd kijken en maak een uitvoerige proefrit. Zo weet je wat je koopt en met het dagwaarde kenteken rapport in de hand kun je ook nog eens de juiste vragen stellen aan de verkopende partij. Wees kritisch als je een camper via een marktplaats koopt. Jazeker de kosten zijn lager dan het kopen van een camper via een dealer, maar je moet ook meer zelf uitzoeken. Neem hier de tijd voor en kijk verder dan je neus lang is. Laat je vooral niet opjagen bij het kijken naar een camper of bij het maken van een proefrit. Wist je dat het ook erg voordelig kan zijn om een camper in de grensregio te kopen? Een camper in Duitsland of België kopen kan goedkoper zijn dan het kopen van een camper via een marktplaats in Nederland.

 

Ebay. Wij hebben even op bij onze collega's gekeken en ja die vertonen toch wel een hoop leuke gebruikte modellen. Wil jij ook eens kijken klik dan hier. Je moet dan volgende  zoekwoorden gebruiken: "wohnmobil gebraucht".

 

Kopen op een buitenlandse marktplaats, niet zonder risico's

Koop je een camper via een buitenlandse marktplaats, zoals een marktplaats in Duitsland, België, Italië of Frankrijk? Dan moet je de camper importeren in Nederland. Je camper moet dan gekeurd worden door de RDW zodat je nieuwe camper toegelaten kan worden op de Nederlandse wegen. Hou er ook rekening mee dat er bij het importeren van een camper extra kosten komen kijken. Allemaal niet erg, maar wel goed om te weten voordat je akkoord gaat met de prijs. Zo voorkom je dat je camper duurder uitvalt dan je had gedacht. Wist je dat er ook via het kenteken van een camper te zien is of deze eerder geïmporteerd is uit het buitenland? Via een online camper kenteken rapport, kun je hier direct inzicht in krijgen. Zo weet je dus waar de camper eerder gereden heeft en dat zou je weer kunnen gebruiken om te onderhandelen over de prijs van de camper. Zorg er ook voor dat je camper direct goed verzekerd is als je de camper importeert naar Nederland. Dat voorkomt nare verassingen bij een ongeluk bijvoorbeeld.

Ben je nog niet helemaal overtuigt, huren is ook interessant

Het kopen van een camper is natuurlijk een grote aankoop. Als je twijfelt of een camper wel past bij jullie leefstijl, dan zou je ook een camper voor een bepaalde tijd kunnen proberen. Je kunt een camper huren om zo te zien of jij er mee uit de voeten kunt. Zo kun je dus tegenvallers bij het rijden (en parkeren) met een camper direct waarnemen. En het mooie is, je kunt de camper weer gewoon inleveren. Je zit niet aan de camper vast. Zo kun je dus ook mooi verschillende camper typen uitproberen, om te zien welk type het beste zou passen bij jullie toekomstige vakanties. Een camper huren is eenvoudig online te doen. Er zit bijna in elke provincie wel een camper verhuurder, dus een keuze is eenvoudig te maken. Doe er je voordeel mee, voordat je over gaat tot het kopen van een camper. Oriënteer je goed en weet wat de waarde van een camper is. Zo kun je nog vele mooie en vooral flexibele vakanties tegemoet gaan en blijft het dromen over een camper ook een droom en geen nachtmerrie, die veel te veel geld kost en een blok aan je been is.

Een aantal websites waar je kunt huren:

https://campers-achterhoek.nl/

https://www.anwb.nl/vakantie/camperreizen/camper-huren

https://frankpluym.nl/camper-huren-omgeving-nijmegen/

https://www.vw-camper-art.de/

https://www.caravan-center-bocholt.de/

Caravan Center Bocholt

 

Dagwaarde altijd handig

 Heb je leuke occasion gevonden? Kijk dan eerst eens wat bijvoorbeeld de waarde van deze camper is. Wat is de dagwaarde van deze camper? Met andere woorden wat krijg jij nu nog terug van een verzekeraar als de camper total-loss raakt? Eenvoudig online en levert direct veel waarde op in het koopproces. Zo weet jij alle ins-en-outs van de camper. Handig toch? Doe er direct je voordeel mee en voorkom een kat in de zak. De camperdagwaarde berekenen kan op elk moment van de dag.

 

Note: de afbeelding is van Camper van icons Camper van icons created by Nes_Kanyanee - Flaticon .

Reacties

Op dit bericht zijn nog geen reacties geschreven, jij kan de eerste zijn

Schrijf nieuwe reactie

Je moet ingelogd zijn om te reageren. Log in
Categorieën
Shoppen
Shoppen in Duitsland
Marktplaats
Artikelen die jou verder helpen met maken en plaatsen van advertenties
Auto
Deze categorie rangschikt alles wat met auto's te maken heeft. Occasion kopen in Duitsland of gewoon een auto importeren.
Diversen
Blog categorie over diverse onderwerpen
Recente reacties
Dat producten in Nederland een Nederlands etiket moet hebben...
Waarom zijn veel producten goe...