Top 5 weekmarkten in Duitsland

Bezoek eens een weekmarkt in Duitsland.

Shoppen
24. Feb 2024
596 bekeken
Top 5 weekmarkten in Duitsland

Weekmarkten in de grensregio van Duitsland en Nederland staan garant voor gezelligheid en een leuk dagje uit. Het is dus niet alleen leuk maar ook een manier om goedkope producten uit Duitsland te kopen (alleen al door de lagwere BTW zijn de prijzen vaak gunstiger).

Duik met ons mee in de levendige sfeer en de diverse aanbiedingen van deze traditionele markten die zich vlakbij de grens bevinden. Ben je klaar voor een ontdekkingstocht over de markten? Laten we beginnen!

 

P.S. het Duitse woord is Wochenmärkte

 

Redenen om eens een weekmarkt te bezoeken

Gezelligheid 

De weekmarkten zijn niet alleen plekken van handel, maar ook ontmoetingspunten voor de lokale gemeenschap en bezoekers uit beide landen. Hier kun je genieten van een warme en vriendelijke sfeer, waar je kunt kletsen met Duitsers en marktlieden. En kunt nartuurlijk genieten van de internationale flair van de markten, de charme van de grensstreek.

Ambacht en handwerk

Naast voedsel zoals de wereldberoemde Bratwurst bieden veel weekmarkten in de grensregio ook ambachtelijke kunst en handwerk aan. Van handgemaakte souvenirs en sieraden tot traditionele houtsnijwerk en keramiek - hier vind je unieke en authentieke stukken die het vakmanschap van Duitsland laten zien. Weet jij een voorbeeld? Reageer hieronder.

Dagje uit voor het hele gezin

De weekmarkten in de grensregio zijn ook geweldige bestemmingen voor gezinnen. Kinderen zullen enthousiast zijn over de diverse indrukken, de lekkernijen en de gezellige sfeer die op de markten te vinden is. Een bezoek aan een weekmarkt in de grensregio is een plezierige en leerzame ervaring voor het hele gezin, waarbij je de cultuur en tradities van zowel Nederland als Duitsland kunt ontdekken.

Vlakbij

We kennen de Duitse Kerstmarkt al, veel Nederlanders bezoeken die massaal in december. Gluhwein drinken op zo'n markt is niet te versmaden. De afstand speelt dan niet zo'n grote rol, maar weet dat de weekmarkt net over de grens heel goed te bereiken is. En dus is een bezoek snel gemaakt en de moeite waard!

 

Top 5

Onze top 5 zie je hieronder. Natuurlijk er zijn veel meer markten die net zo leuk en goed zijn om eens een bezoekje te brengen. Maar laten we eens starten met deze top 5. Weet jij meer stuur ons dan een bericht of reageer hieronder.

 

  1. Emmerich, Duitsland - Wochenmarkt Emmerich am Rhein:

    • Locatie: Marktplein, Emmerich am Rhein, Duitsland
    • Wanneer: Elke zaterdag van 08:00 tot 13:00 uur
    • Beschrijving: Deze levendige weekmarkt biedt een breed scala aan verse producten, lokale lekkernijen en ambachtelijke producten. Van verse groenten en fruit tot kaas, vleeswaren en bloemen, hier vind je alles wat je nodig hebt voor een lekkere maaltijd.
    • https://www.emmerich.de/de/inhalt/wochenmaerkte/
  2. Kleve, Duitsland - Wochenmarkt Kleve:

    • Locatie: Große Markt, Kleve, Duitsland
    • Wanneer: Elke woensdag en zaterdag van 08:00 tot 13:00 uur
    • Beschrijving: De markt in Kleve is een bruisende plek vol lokale specialiteiten, versgebakken brood, regionale kazen en ambachtelijke producten. Het is een ideale plek om te genieten van een ontspannen ochtendwandeling en te proeven van de beste producten uit de regio.
    • https://www.kleve.de/stadt-kleve/freizeit-und-kultur/veranstaltungen/wochenmaerkte-kleve#
  3. Bad Bentheim, Duitsland - Bad Bentheimer Wochenmarkt:

  4. Bocholt, Duitsland - Wochenmarkt Bocholt:

    1. Locatie: Marktplatz, Bocholt, Duitsland
    2. Wanneer: Elke dinsdag en vrijdag van 08:00 tot 13:00 uur
    3. Beschrijving: De Wochenmarkt in Bocholt biedt een levendige sfeer en een breed scala aan producten, waaronder ook verse groenten, fruit, vlees, vis en zuivelproducten. Daarnaast vind je er ook ambachtelijke producten, bloemen en planten. Het is een geweldige plek om te genieten van lokale lekkernijen en de typische marktsfeer.
    4. https://www.bocholt.de/nl/markt

       

      5. Goch, Duitsland - Gocher Wochenmarkt:

      • Locatie: Markt, Goch, Duitsland
      • Wanneer: Elke vrijdag van 08:00 tot 13:00 uur
      • Beschrijving: De Gocher Wochenmarkt biedt een gezellige sfeer en ook hier weer een breed scala aan verse producten, lokale delicatessen en veel meer. Van verse groenten en fruit tot bloemen en planten, hier vind je alles wat je nodig hebt voor een smakelijke en Duitse maaltijd. En Gocjh is een leuk plaatsje om te bezoeken!

Pak je boodschappentas en ga op weg naar een onvergetelijke marktdag in Duitsland!

 

Wochenmärkte Kleve

 

Heb jij wel eens een weekmarkt bezocht? Deel je ervaring en reageer hieronder!

Reacties

Op dit bericht zijn nog geen reacties geschreven, jij kan de eerste zijn

Schrijf nieuwe reactie

Je moet ingelogd zijn om te reageren. Log in
Categorieën
Shoppen
Shoppen in Duitsland
Marktplaats
Artikelen die jou verder helpen met maken en plaatsen van advertenties
Auto
Deze categorie rangschikt alles wat met auto's te maken heeft. Occasion kopen in Duitsland of gewoon een auto importeren.
Diversen
Blog categorie over diverse onderwerpen
Recente reacties
Dat producten in Nederland een Nederlands etiket moet hebben...
Waarom zijn veel producten goe...