Ik woon op de grens en moet bekennen sinds ik daar woon heb ik de Duitse bakker leren kennen en ben om. Duits brood en bakcultuur is top! Ze zijn op zondagochtend open, ja het is echt waar. Je kunt er de meest verrukkelijke gebak kopen en geloof mij het is allemaal zeer smakelijk.
Niet dat ik de gemiddelde bakker in Nederland niet waardeer, in tegendeel, maar wij hebben gewoon een andere brood en gebak cultuur. Het is dit verschil en de uitstekende kwaliteit die de Duitse bakkers bieden dat je gewoon eens moet proberen een broodje te halen.
Een heerlijke creatie die zowel hartig als zoet, zacht als knapperig kan zijn. Vers gebakken het hoogtepunt wat ons over de grens wordt aangeboden. Soms ook te koop in onze supermarkt net als het Kaiser broodje, maar die halen het niet bij het origineel. Overigens de juiste benaming kan ook zijn Brötchen.
Bekijk de foto onder en je weet waar ik het over heb.
Bron: bakkerij Derks uit Kranenburg
Bron: bakkerij REFFELING uit Kleve
Bron: bakkerij Heicks Teutenberg
In de ochtendzon van een pittoresk Duits stadje of bij een traditionele bakkerij net over de grens, is er iets magisch aan het Duitse broodje. Het begint al met de geur - een verleidelijke mix van versgebakken brood en toppings die je zintuigen betovert en je maag doet knorren van verlangen. Kom op we halen er eentje!
Een van de dingen die het Duitse Snitt broodje zo bijzonder maakt, is de eindeloze variatie aan beleg. Of je nu houdt van een klassieke belegging met ham en kaas, zalm met remoulade saus, of Mett. Er is altijd een broodje dat aan je smaak voldoet. Ook een lust voor het oog.
Overigens die remouladesaus is HET geheime ingrediënt, naast de heerlijke boter, die de smaak bepalen. Deze smaak in halen? Je kunt het kopen bij bijvoorbeeld Kaufland.de.
Bron: Kaufland.de
Tip broodje met rührei, echt zalig. Mijn guilty pleasure...
Het Duitse broodje is niet alleen een favoriet voor het ontbijt, maar wat mij betreft ook voor de lunch. Met veelzijdigheid en heerlijk beleg is het de perfecte keuze voor een snelle en lekkere maaltijd onderweg. Bestaat er iets beters dan een vers belegd broodje met koffie om je middagpauze op te fleuren?
Of je nu in Duitsland bent of net over de grens, er zijn tal van plekken waar je kunt genieten van het beste Duitse broodje. Van lokale bakkerijen tot gezellige cafés en markten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn er zoveel, teveel om op te noemen maar hieronder noem ik een lijstje bij mij net over de grens.
Kleve, Goch, Kalkar, Weeze, Geldern, bakkerij REFFELING.
Kleve, Kranenburg bakkerij DERKS
https://baecker-derks.de/filialen
Kleve, Goch, Emmerich, Kalkar, Materborn, Pfalzdorf, Elten, Uedem, bakkerij Heicks Teutenberg.
https://heicks-teutenberg.de/filialen/
Het Duitse broodje is een waar culinair hoogstandje van onze oosterburen dat elke fijnproever zou moeten proberen. Met zijn smakelijke beleg combinaties, knapperige korst en zachte binnenkant is het een traktatie die je keer op keer zal verleiden en verrassen. Bovendien, zeer goed betaalbaar! Dus waar wacht je nog op?
Tip.
Bestel in het Duits doe je best. Zeg niet Ich möchte bla bla haben, maar zeg Ich hätte gerne.
Eet smakelijk!
Guten Appetit!
Mahlzeit!
P.S. Het schitt broodje rukt op in Nederland! Nu al zijn er Nederlandse vestigingen die het echte originele brödje verkopen. De Duitse bakker levert in Nederland de broodjes waarna deze in een echt Duitse oven worden afgebakken. Meesterlijk!
Ook echt de moeite waard.
Haal jij ook wel eens een Brötchen?
Laat ons jouw ervaringen weten en reageer hieronder!
Reacties