Ode aan het Duitse schnitt broodje

Een hemelse verleiding voor ontbijt en lunch

Diversen
26. Feb 2024
326 bekeken
Ode aan het Duitse schnitt broodje

Ik woon op de grens en moet bekennen sinds ik daar woon heb ik de Duitse bakker leren kennen en ben om. Duits brood en bakcultuur is top! Ze zijn op zondagochtend open, ja het is echt waar. Je kunt er de meest verrukkelijke gebak kopen en geloof mij het is allemaal zeer smakelijk. 

Niet dat ik de gemiddelde bakker in Nederland niet waardeer, in tegendeel, maar wij hebben gewoon een andere brood en gebak cultuur. Het is dit verschil en de uitstekende kwaliteit die de Duitse bakkers bieden dat je gewoon eens moet proberen een broodje te halen.

Lofzang aan het Duitse "Snitt broodje"

Een heerlijke creatie die zowel hartig als zoet, zacht als knapperig kan zijn. Vers gebakken het hoogtepunt wat ons over de grens wordt aangeboden. Soms ook te koop in onze supermarkt net als het Kaiser broodje, maar die halen het niet bij het origineel. Overigens de juiste benaming kan ook zijn Brötchen.

 

Bekijk de foto onder en je weet waar ik het over heb.

 

Schnittbrödchen Derks

Bron: bakkerij Derks uit Kranenburg 

Schnittbrödchen REFFELING

Bron: bakkerij REFFELING uit Kleve

Heicks Teutenberg

Bron: bakkerij Heicks Teutenberg 

Verleidelijk Schnittbrödchen 

In de ochtendzon van een pittoresk Duits stadje of bij een traditionele bakkerij net over de grens, is er iets magisch aan het Duitse broodje. Het begint al met de geur - een verleidelijke mix van versgebakken brood en toppings die je zintuigen betovert en je maag doet knorren van verlangen. Kom op we halen er eentje!

 

Keuze is reuze 

Een van de dingen die het Duitse Snitt broodje zo bijzonder maakt, is de eindeloze variatie aan beleg. Of je nu houdt van een klassieke belegging met ham en kaas, zalm met remoulade saus, of Mett. Er is altijd een broodje dat aan je smaak voldoet. Ook een lust voor het oog.

 

Overigens die remouladesaus is HET geheime ingrediënt, naast de heerlijke boter, die de smaak bepalen. Deze smaak in halen? Je kunt het kopen bij bijvoorbeeld Kaufland.de.

 

Remouladesaus

Bron: Kaufland.de

 

Tip broodje met rührei, echt zalig. Mijn guilty pleasure...

 

Ontbijt en lunch

Het Duitse broodje is niet alleen een favoriet voor het ontbijt, maar wat mij betreft ook voor de lunch. Met veelzijdigheid en heerlijk beleg is het de perfecte keuze voor een snelle en lekkere maaltijd onderweg. Bestaat er iets beters dan een vers belegd broodje met koffie om je middagpauze op te fleuren?

 

Voorbeelden Duitse bakkers

Of je nu in Duitsland bent of net over de grens, er zijn tal van plekken waar je kunt genieten van het beste Duitse broodje. Van lokale bakkerijen tot gezellige cafés en markten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn er zoveel, teveel om op te noemen maar hieronder noem ik een lijstje bij mij net over de grens.

 

Kleve, Goch, Kalkar, Weeze, Geldern, bakkerij REFFELING.

https://reffeling.de/

Reffeling Kleve

Kleve, Kranenburg bakkerij DERKS

https://baecker-derks.de/

https://baecker-derks.de/filialen

Derks Kleve, Kranenburg

Kleve, Goch, Emmerich, Kalkar, Materborn, Pfalzdorf, Elten, Uedem, bakkerij Heicks Teutenberg.

https://heicks-teutenberg.de/filialen/

 

Conclusie 

Het Duitse broodje is een waar culinair hoogstandje van onze oosterburen dat elke fijnproever zou moeten proberen. Met zijn smakelijke beleg combinaties, knapperige korst en zachte binnenkant is het een traktatie die je keer op keer zal verleiden en verrassen. Bovendien, zeer goed betaalbaar! Dus waar wacht je nog op? 

 

 

Tip. 

Bestel in het Duits doe je best. Zeg niet Ich möchte bla bla haben, maar zeg Ich hätte gerne.

 

Eet smakelijk!

Guten Appetit!

Mahlzeit!

 

P.S. Het schitt broodje rukt op in Nederland! Nu al zijn er Nederlandse vestigingen die het echte originele brödje verkopen. De Duitse bakker levert in Nederland de broodjes waarna deze in een echt Duitse oven worden afgebakken. Meesterlijk!

Ook echt de moeite waard.

 

Haal jij ook wel eens een Brötchen?

Laat ons jouw ervaringen weten en reageer hieronder!

 

 

 

 

Reacties

Op dit bericht zijn nog geen reacties geschreven, jij kan de eerste zijn

Schrijf nieuwe reactie

Je moet ingelogd zijn om te reageren. Log in
Categorieën
Shoppen
Shoppen in Duitsland
Marktplaats
Artikelen die jou verder helpen met maken en plaatsen van advertenties
Auto
Deze categorie rangschikt alles wat met auto's te maken heeft. Occasion kopen in Duitsland of gewoon een auto importeren.
Diversen
Blog categorie over diverse onderwerpen
Recente reacties
Dat producten in Nederland een Nederlands etiket moet hebben...
Waarom zijn veel producten goe...